Шеф Михалчев праща бухали на училище

“Моите любими бухали също като децата ходят на училище. Женската ни се научи да лети и да се връща сама, при мъжките видове обаче обучението отнема повече време. Не казвам, че са глупави, но се учат по-бавно. Но и при тях това ще стане”, обяснява шеф Петър Михалчев, който отглежда всякакви видове животни, узна HotArena.

В началото на седмия сезон на “Мастършеф” стана ясно, че топготвачът получава най-голямото признание в кариерата си. Кулинарят официално бе назначен за посланик на добра воля за популяризиране на японската кухня и е много щастлив. В семейството си има пет домашни любимци – три кучета от породата американска акита и два евразийски ушати бухала, които са най-големите представители на нощните птици. 

“Мъжкият се казва Охка, а женската Кика. Кръстени са на японски оръжия – летящо торпедо и първият реактивен самолет”, споделя шеф Михалчев. Към бухалите обикновено на галено той и жена му се об ръщат с Пухчо и Бухта. Страстта на Михалчев към странните животни идва от детството, когато всяко лято през ваканцията прекарвал много време в семейната вила и наблюдавал пернатите, пише България днес.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *