Шницели от кайма

Неободими продукти:

1 кг. свинска кайма

3 яйца

2 глави кромид лук

150-200 мл. вода

150-200 гр. брашно

1щипка сода бикарбонат

Сол на вкус

Червен пипер

Кимион

Чубрица

Олио

Чесън по желание

Начин на приготвяне:

  1. Сложете каймата в купа, в която ще ви е лесно да разбърквате. Настържете на едрата страна на рендето лукът и го сложете в купата. Разбъркайте.
  2. Добавете водата и продължете да бъркате. После сложете брашното, в което предварително сте разбъркали с щипка сода бикарбонат. Разбъркайте.
  3. Остана да се овкуси каймата. Сложете сол на вкус, кимион, червен пипер и малко чубрица. Разбира се, подправките са по желание. Може да сложите каквито на вас ви харесват. Отново разбъркайте.
  4. Накрая, трябва да се добавят яйцата. Разбъркайте, като за последно и готово. Сместа за шницелите е готова. Ако имате време, може да я оставите да престои в хладилника, ако ли не, пържете ги направо.
  5. Сложете тиган на котлона и на дъното налейте олио. Когато олиото се нагорещи, време е за пържене. С по-голяма лъжица, загребвайте от сместа и слагайте в тигана. Топнете лъжицата в олиото и после хубаво натискайте по каймата, за да може да се оформят шницелите. Дебелината им не трябва да надвишава 1 см. Не пържете на много силен котлон!
  6. Пържете шницелите от двете страни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *