Шницел по виенски

Необходими продукти:

600 гр. свинско контрафиле

300 гр. галета

6 с. л. брашно

2 яйца

сол, черен пипер

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Месото се измива и подсушава.

Нарязва се на пържолки с дебелина 1 см.

Всяка пържолка се начуква, докато стане дебела около 5 мм., после се посолява и се поръсва с малко счукан черен пипер.

Панировка:

В три отделни чинии се слагат:

1. Брашно

2. Яйцата, разбити с вилица

3. Галета

Всяка пържола се потопява последователно първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

Оставят се да починат 10 мин., за да им позасъхне галета.

Шницелите се пържат в силно сгорещено олио, около 7-8 мин. от всяка страна, докато станат златисти. (Ако се пържат в повече олио, така че олиото да ги облива докато се пържат, стават по-хубави).

Изваждат се върху домакинска хартия и се изчаква да се отцеди излишното олио.

Сервират се топли. albus-bg.com



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *