Шокирани от прогнозна цена на водата 4,12 лв., съветници в Бобов дол поискаха спешна среща с ръководството на ВиК асоциацията

Шокирани от прогнозни цени на питейната вода, които да достигнат 4,12 лв. до 2026 г., от икономическата комисия към ОбС – Бобов дол поискаха спешна среща с ръководството на Водната асоциация в Кюстендил.

Вчера на заседание комисията разгледа бизнес плана на ВиК асоциацията в Кюстендил за периода 2022-2026 г. и се разбра, че в него е заложено цената на питейната вода до 2026 г. 2,02 лв. за куб.м да стигне до 4,12 лв. за куб.м. В същото време в бизнес плана не са калкулирани инвестиции за ремонти, нито за подмяна на водопровода в община Бобов дол. От името на икономическата комисия Валери Радлев, общински съветник от БСП, минути след приключване на заседанието заяви пред „Струма“:

„Взехме решение да поискаме спешна среща с ръководството на ВиК асоциацията в Кюстендил, на която да присъства и кметът на община Бобов дол адвокат Елза Величкова. На тази среща ще коментираме цената на водата и ще предложим няколко точки, които да влязат в плана на дружеството. Искаме да се изгради пречиствателна станция за питейната вода в Бобов дол, подмяна на довеждащия водопровод на питейна вода от водохващането над село Самораново, в участъка при с. Пиперево, община Дупница, подмяна и рехабилитация на водопровода в кв. „Миньор“ и други участъци в града“, заяви В. Радлев.

От създаването на ВиК асоциацията община Бобов дол членува в нея. Водопроводът в селата е стар и често аварира, а населението остава без питейна вода с дни. Чести аварии има в селата Големо село и Мламолово.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *