Шокиращи кадри от катастрофата със сина на спрягания за близък на Иван Костов

Камери в град Челопеч са уловили момента, в който скандалният Станислав Велчев е блъснал момиченце на 10 години. Кадрите са ужасяващи и не са за хора със слаби сърца.

Джигитът блъсна жертвата си на пешеходна пътека с БМВ-то си и то на червен светофар, а момичето е в болница с множество тежки травми. Велчев е син на небезизвестния Вельо Велчев-Моряка, който е считам за близък до бившия премиер Иван Костов, предаде блиц.

 

Това е и една от причините местните жители да смятат, че Велчев може и да се измъкне с някое условно наказание и да не търка наровете.

Бащата на Станислав – Вельо, най-големият бракониер до ден днешен в Средногорието. Прякорът си Моряка, получава още през комунистическия период, защото отивал в началото на лятото на море с 2 лева в джоба и с товарен влак, но след около месец се прибирал във вагон ресторант, с пълни джобове левове и валута, а по радиокасетофоните, които донасял въздишал целия район.

Хилейки се разказвал как с “кораба” бил направил десетки курсове до ФРГ, Швеция, Финландия, но поради близостта му с милиционерско величие от София, което имало вила в село Чавдар, и който Моряка редовно зареждал прясно застреляни сърни, никой от местните криминалисти не смеел да се занимава с него. Като дошла демокрацията още при първия си “курс” Вельо Моряка бил напипан в автомобила на гаджето на известна бургаска мутра, след което изкарал близо месец в бургаска травматология. Върнал се в родния си край и започнал да се прехранва с “посещения” по вилите на софиянци.

Не подминал дори и вилата на бившия си благодетел от МВР, вече пенсионер. До 1994 въпросният “герой” се занимавал с кражби на кабели, нафта от детските градини и така, докато натрупал няколко висящи дела. Тогава, обаче при едно случайно запознанство, пред него блеснала друга “бизнес възможност” – износ на ловни кучета за Гърция и Турция. За всяко осигурено куче Моряка получавал 200-300 щатски долара, при минимална заплата, тогава около 10 $ това си е било цяло състояние. От района на Средногорието започнали да изчезват повече от 20 ловни кучета на месец.

Ловците буквално пропищели. Били готови да линчуват крадците, ако ги хванат, но ловкият и хитър Моряк бил неуловим. Всичко му вървяло гладко, докато един ден, докато гостувал на сестра си в град Златица, забелязал в двора на съседната къща красиво и здраво лудогорско гонче. Въпреки, че много добре знаел на кой е въпросната къща, още същата нощ я посетил и “прибрал” кучето, а къщата била на родителите на Цветелин Кънчев. За този супер породист екземляр Моряка, обаче се полакомил и решил, че трябва да вземе двойна цена и започнал да води няколко дневни преговори с “дистрибутора”. Това, обаче, дало време на хората на Цветелин Кънчев да стигнат до него буквално в момента на сключване на “сделката”. В село Поибрене в микробус не открили само кучето на шефа си, а и още пет ловни кучета приготвени за “износ”. Още на първите два шамара “дистрибутора” от Ардино изпял цялата “схема” и се разминал само бутнат в реката микробус и с обещанието, че като си го изтегли, ще забрави завинаги за Средногорието. Вельо Моряка обаче, цяла нощ ял бой от ловци, чиито кучета изчезнали.

Пет години по-късно Цветелин Кънчев, който вече е депутат, е със свален имунитет и арестуван, а най-тежкото обвинение срещу него е за… грабеж на куче по чл.199. Основен свидетел срещу него е Вельо Велчев – Моряка, чиито висящи дела вече са прекратени, а в Средногорието навсякъде се хвали, че служителите на НСБОП са му направили личен контакт с премиера Иван Костов, който му гарантирал, че вече му е зад гърба, щом е свидетел срещу Кънчев.

Доколко това е вярно обаче, можем само да гадаем, но един интересен факт ни кара да си зададем доста въпроси. Малко след задържането на Цветелин Кънчев, служители на РПУ- Пирдоп задържали Вельо Моряка с незаконно притежавана пушка и му образували досъдебно производство по чл. 339. Тогава столичен ежедневник светкавично отразява новината. Няколко дни по-късно, обаче, по нареждане “отгоре” обвинението срещу него е прекратено. В момента публична тайна е, че Вельо Моряка снабдява два елитни софийски ресторанта с прясно сърнешко месо, и никой от представителите на компетентните органи не смее да вземе мерки. Точно затова жителите на община Челопеч се съмняват, че потърпевшото 10-годишно момиче ще получи справедливост и са готови на гражданско неподчинение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *