Шокиращи подробности за крупен обир! Близък роднина задигнал парите на строител

Близо 7 000 лева  са откраднати  от незаключена къща в с. Горно Краище, община Белица. Потърпевш е Муса Мухтарски –  бригадир в разложка строителна фирма. Не е ясно кога точно е извършена кражбата. Според сигнала, подаден завчера в Районното управление на полицията в Разлог кражбата е извършена във времето от 17.00 часа на  20 април до 12.00 часа на 23 април. Апашите успели да задигнат около 4150 лева,  1000 паунда, 200 щатски долара и 120 евро от втория етаж на къщата, където живее семейството на Мухтарски. Липсата на парите не е установена веднага,  тъй като  не е било тършувано и това не е дало повод на собствениците да се усъмнят.

Кметът на селото Бекир Бекир  каза, че знае за кражбата. Той изложи предположения, че тя е извършена в неделя, тъй като единствено тогава в къщата не е имало никой. Семейство било на центъра, където дъщеря им участвала в тържество на група деца. То продължило от  10.00 часа до към 13.30 часа.

Село Горно Краище има около 1200 жители. Местните са изумени от наглостта на извършителите. Те коментираха, че досега не е извършвана подобна голяма кражба.

От полицията все още работят по установяване на извършителя. Не се изключва вероятността близък до семейството да е извършил кражбата, тъй като не е тършувано. След подаване на сигнала е направен оглед на място, взети са отпечатъци от местопрестъплението и от всички живущи в къщата. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Разлог. Образувано е досъдебно производство.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *