Шокиращи подробности за стрелбата по офис в София, проговори охранителят

Цял пълнител от пистолет е бил изпразнен по бизнес сграда, намираща се в столичния квартал „Яворов“.

Малко след 20 часа в понеделник неизвестен засега се прицелил в офисите на първия етаж на ул. „Бойчо войвода“ 7 и изстрелял 8 куршума. Оловото надупчило паркираното на тротоара пред входа синьо БМВ седма серия, стъклата и фасадата. Предполага се, че бандитът е гърмял с „Макаров“, но тъй като изпразнил пълнителя за секунди, свидетели останали с впечатление, че е стрелял с автоматично оръжие. Назначените експертизи трябва да потвърдят марката на пистолета.

По време на инцидента в сградата на първия етаж е била счетоводителка, обслужваща няколко фирми, както и още двама бизнесмени. Единият от тях е собственикът на сградата, а другият е на фирма, занимаваща се с чейнджбюра. Една от версиите е, че пукотевицата е била за сплашване. На кого обаче, все още не е ясно, тъй като в сградата се помещават няколко фирми. Сред тях са транспортна компания, ай ти фирма и чуждестранно дружество, предлагащо инженерни решения за използване на слънчева енергия.

Три от куршумите пробили стъклата на офиса на първия етаж., Другите направили дупки по фасадата, а един минал през предния ляв калник на светлосиньото БМВ. На мястото на следите от куршуми по стъклата вчера бе залепено кафяво тиксо.

Веднага след гърмежите полицаи от Първо районно отцепили улицата, а колегите им криминалисти търсеха гилзи, записи от камери и разпотваха свидетели.

Охранителят твърдеше, че вчера за пръв път вижда паркираното на тротооара БМВ и колата не е на никой от сградата, пише „Телеграф“. Обясни, че можело стрелбата да е заради паркомясто, защото колата била спряна на тротоара. Според запознати автомобилът е на собственика на обменните бюра и друг път е бил спиран на същото място.

Возилото беше запечатано и откарано вчера от разследващите за експертизи, Пенсионерът, изпълняващ ролята на охранител, добави, че камерите на сградата гледали само към тротоара пред входа, а извършителят стрелял от другата страна на улицата. Служителката от сградата с надупчените стъкла пък твърдеше, че гърмежите са дело на дилъри.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *