HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ШОКИРАЩО! Обвиненият за убийство в Борисовата градина Йоан застрелял куче, преди да наръга Георги Игнатов

Йоан Матев не за първи път проявява жестока агресия, за това алармират негови близки. Преди да наръга 15 годишния Георги Игнатов, тогава непълнолетния Йоан задига служебния пистолет на баща си. Както е известно, Ивелин Матев е служител в Гранична полиция. 55-годишният мъж дълго вpеме е работил като паcпоpтен контрол. След това е бил охрана на полицейския участък в Дpагоман, съобщава столичен ежедневник.

Именно по това време се разиграва грозната случка. Все още тийнейджър, Йоан Матев разбива касата в дома им, в която баща му държи служебното си оръжие. Задига пистолета и убива кучетата на комшиите. Следва грандиозен скандал със съседите, който струва доста нерви на родителите му.

“Двамата с брат му Марсел още от деца бяха много луди. Знаехме, че ще създават проблеми на баща си”, споделят близки до семейството.

Най-вероятно именно след този случай е заведено възпитателно дело към обвинения за убийството на Геша. Матев попаднал при инспекторите от Детска педагогическа стая. Заради възрастта си (още бил малолетен бел. авт.) нямало как той да носи наказателна отговорност.

От съд го спасява само фактът, че тогава все още няма навършени 14 години. След като ченгета изясняват случая и доказват категорично вината на Йоан Матев, документацията по случая е изпратена в Детска педагогическа стая. Това е единствената институция, която може да се занимава с непълнолетни, извършили престъпления. Методите, които се използват, са възпитателни беседи с провинилия се тийнейджър, както и с неговите родители.

Според запознати те се провеждали от инспекторите в столичния район “Младост”. Причината е, че по документи Йоан Матев се води, че живее на територията на общината в апартамента на баба си и дядо си. Всъщност той е с родителите си в семейния дом в Кокаляне. Именно там се разиграва и случката с убийството на кучетата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *