ШОК В БЛАГОЕВГРАД! Хвърлят в затвора за 7 г. 5-мата eксполицаи по случая “Чората”

14 г. след акция „Респект” и 1 г. след прекратяване на делото по давност, 5-мата благоевградски полицаи, участвали в задържането на Чората, влизат в затвора за 7 г.

Съдебна охрана в момента прибира в ареста 5-мата благоевградски полицаи Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Граховски, Борис Механджийски и Иво Иванов. Акцията е заради влязло в сила решение на ВКС, според което всичките получават по 7 г. ефективна присъда за смъртта на криминално проявения Ангел Димитров-Чората, при чието задържане тогава те участваха.

Съдебното решение за хвърлянето в затвора на петимата благоевградчани е изключително неочаквано. Освен, че е странно на какво е базирано и идва без никакви индикации, акцията по прибирането в затвора се извършва в последния ден от седмицата и то късно вечерта. Семействата на арестуваните, близките и познатите им са шокирани от случващото се.

Присъдата и арестът идват 14 години след злополучната акция „Респект”, 12 години съдебни дела, няколко осъдителни и още толкова оправдателни присъди. Парадоксалното е, че днешната акция с внезапното хвърляне в затвора на бившите полицаи идва след като миналата година ВКС прекрати делото поради изтекла давност. Тъй като решението, по което са постановени днешните арести, не е качено на страницата на съда, не е ясно по каква причина то е било възобновено и кой съдебен състав се е произнесъл окончателно по случая.

Вестта за хвърлените в затвора експолицаи буквално шокира благоевградчани, които преди години се вдигнаха на протест срещу първите, произнесли осъдителни присъди и бяха категорични, че полицаите нямат вина за злополучния инцидент по времето на наредената от тогавашния МВР министър Румен Петков акция.

Това, което се случва в момента е пълно безумие, това показва, че в държавата ни могат да бъдат хвърлени в затвора и невинни хора, коментират благоевградчани, които са изумени от изненадващата присъда.

Ваня Симеонова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Кирилка

    Чората беше изнасилвач, нарко дилър, измамник, крадец и убиец!!!! Това, което му се случи, беше закъсняло. Трябваше по-отрано да му светят маслото на тоя злобна и мръсна гад.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *