Шоково увеличение с 61% в цената на парното иска „Топлофикация-Перник“

„Топлофикация-Перник“ иска увеличение цената на парното с 61%, искането е депозирано още миналия месец в КЕВР. Драстичният скок е обяснен с произвеждания по високотехнологичен начин ток.
През юни  КЕВР ще разглежда предложенията и се очаква повишенията да не са в размера, посочен от дружествата, а по-ниски.
Перничани са изумени от исканото увеличение, след като само преди по-малко от месец заради некачествено доставена топлоенергия, и то в най-студените дни на декември и януари, КЕВР разпореди дружеството да коригира сумите на абонатите според времето на липса на топло заради аварии.
От пернишкото дружество, ръководено от инж. Кацаров, съобщават, че заради продължаващото лошо време и ниските средноденонощни температури топлоподаването няма да бъде спирано. По закон това става след средноденонощната температура от 14 градуса и тенденция за трайно затопляне. Абонатите, които искат спиране на парното в жилищните блокове, трябва да подадат искане в дружеството, придружено с протокол от общото събрание  на живеещите в блока, които да са 2/3 от всички в сградата.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *