Шоколадови трюфели

Продукти:

100 г бисквити

1 белтък

100 г пудра захар

2 ч.л. ром

100 г шоколад

50 г орехи

За пълнежа

3 с.л. пудра захар

1 с.л. ром

2 с.л. масло

3 жълтъкa

Рецепта:

Белтъкът (1 бр) се разбива с пудрата захар (100 г). Добавят се ромът (2 ч.л.), част от орехите, настърганияt шоколад (100 г), счуканите на прах бисквити (100 г). Всичко се смесва до получаването на еднородна смес, която се разделя на топчета. Във всяко топче се прави вдлъбнатинка, в която се слага пълнеж и се закрива, за да не се вижда. Готовите трюфели се овалват в останалите счукани орехи и настърган шоколад. За пълнежа: смесват се маслото (2 с.л.) с пудрата захар (3 с.л.), настърганите сварени жълтъци (3 бр) и ромът (1 с.л.).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *