НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА БЛАТА
какао – 20 г
яйца – 5 бр.
еритритол – 30 г
бакпулвер – 5 г
бадеми – 100 г смлени
ЗА КРЕМА
шоколад – 100 г натурален
маскарпоне – 500 г
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
шоколад – 100 г натурален
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците с еритритола.
Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване със телена бъркалка заедно със смлените бадеми, какаото и бакпулвера.
Изсипете готовата смес в тава върху хартия за печене и печете шоколадовия блат на 180 °C до готовност.
Извадете го върху влажна кърпа и го оставете да се охлади.
Разтопете шоколада на водна баня и го смесете с маскарпонето.
Намажете блата с този крем и завийте сладкото руло.
Намажете отгоре целия десерт с разтопен шоколад и го декорирайте по желание с различни ядки и плодове.
Шоколадовото кето руло е много вкусно.
Да ви е сладко!