Шоколадово кето руло

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ЗА БЛАТА
какао – 20 г
яйца – 5 бр.
еритритол – 30 г
бакпулвер – 5 г
бадеми – 100 г смлени

ЗА КРЕМА
шоколад – 100 г натурален
маскарпоне – 500 г
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
шоколад – 100 г натурален

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците с еритритола.

Добавете един по един жълтъците при непрекъснато разбиване със телена бъркалка заедно със смлените бадеми, какаото и бакпулвера.

Изсипете готовата смес в тава върху хартия за печене и печете шоколадовия блат на 180 °C до готовност.

Извадете го върху влажна кърпа и го оставете да се охлади.

Разтопете шоколада на водна баня и го смесете с маскарпонето.

Намажете блата с този крем и завийте сладкото руло.

Намажете отгоре целия десерт с разтопен шоколад и го декорирайте по желание с различни ядки и плодове.

Шоколадовото кето руло е много вкусно.

Да ви е сладко!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *