Шоколадов пудинг с течен шоколад на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 3 порции: 
250 мл прясно мляко (1 ч.чаша)
3 суп. лъж.захар
3 суп.лъж. течен шоколад 
2 големи яйца.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме прясното мляко, захарта, шоколада и разбитите яйца. Затопляме на котлона докато се разтворят захарта и шоколада, като внимаваме да не заври сместа. Изливаме в купички, които слагаме в тава. Наливаме вода в тавата и печем на 150 градуса фурна до готовност, като внимаваме да не кипне водата в тавичката. Проверяваме дали е готов пудинга с клечица. При сервиране обръщаме в чинийка и поръсваме с шоколадови пръчици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *