Шоколадов сладкиш без брашно

Необходими продукти

4 яйца
100 г захар
1 шоколад
50 г масло
1 с.л. какао
1 ванилия
1 ч.л. ванилов екстракт
прясна мента
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват със захарта. Отделно се разтопяват на водна баня шоколада с 50 грама масло и ситно нарязани листенца прясна мента. След като хубаво се разбият жълтъците, се добавят шоколадът и маслото, 1 супена лъжица какао и 1 ванилия.

Отделно се разбиват 4 белтъка на твърд сняг. Белтъците се добавят към жълтъците и се разбърква бавно с лъжица, за да се хомогенизира сместа, без да спадне обемът й. Прехвърля се в малка тавичка, намазана с масло, и се пече в предварително загрята фурна на 150С около 40 минтути. Оставя се хубаво да изстине преди нарязване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *