Шоколадов сладкиш с майонеза

Продукти

200 г майонеза

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. захар

6 с.л. какао

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. ванилия

1 ч.ч. вода

100 г шоколад

30 мл. течна сметана

Рецепта

Брашното (2 ч.ч.), захарта (1 ч.ч.), какаото (6 с.л.), бакпулверът (1/2 ч.л.) и ванилията (1/2 ч.л.) се изсипват в дълбока купа и се разбъркват много добре. Към тях се добавят водата (1 ч.ч.) и майонезата (200 г), и всичко се разбива до получаването на гладка еднородна смес. Сместа се изсипва в силиконова тавичка или в обикновена намаслена тава, посипана с брашно. Сладкишът се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30 минути, като е важно десертът да остане сочен. (Дори и да изглежда първоначално не достатъчно добре изпечен, извадете го на тридесетата минута.) След това се приготвя глазурата. За целта течната готварска сметана (30 мл.) се поставя в малка тенджерка на котлона и се загрява. Малко преди да кипне, в течността се добавя натрошеният на блокчета обикновен твърд шоколад (100 г). Бърка се непрекъснато с дървена лъжица, докато се разтопи. Съдът се премества от котлона и с получения шоколадов крем се намазва сладкиша, след като изстине. От посоченото количество продукти, в което се съдържат 200 г майонеза, нашият екип направи два сладкиша в малки кръгли тавички с диаметър 20 см.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *