
Шоколадов тарт – пир за сетивата! Подобно на традиционните френски десертни тарти и този десерт е открит, но не е приготвен с традиционните маслени кори, а по-скоро с основата на чийзкейковете.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ОСНОВА:
150 г. светли бисквити
150 г. какаови бисквити
150 г. краве масло
ШОКОЛАДОВ ГАНАШ:
300 г. млечен шоколад
200 мл. сладкарска сметана (с висока масленост)
Мерки и еквиваленти за продукти
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКОЛАДОВ ТАРТ
Приготвяме основата за тарта – точно както приготвяме тази на чийзкейка – разбиваме бисквитите на трохи, в блендер и ги омесваме с разтопеното масло, до хомогенна смес.
Готовата смес оформяме като основа с борд – във форма с падащо дъно и оставяме в хладилник, за да се охлади добре.
Приготвяме шоколадовия ганаш – като загреем добре сметаната (но да не завира) и в нея разтапяме шоколада и разбъркваме добре, до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме шоколадовия ганаш върху основата и оставяме за денонощие в хладилник, за да се охлади добре.
Можем да декорираме пожелание или просто да се насладим на чистия вкус на млечен шоколад.