Шоколадов тарт

Шоколадов тарт – пир за сетивата! Подобно на традиционните френски десертни тарти и този десерт е открит, но не е приготвен с традиционните маслени кори, а по-скоро с основата на чийзкейковете.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ОСНОВА:
150 г. светли бисквити
150 г. какаови бисквити
150 г. краве масло

ШОКОЛАДОВ ГАНАШ:
300 г. млечен шоколад
200 мл. сладкарска сметана (с висока масленост)
Мерки и еквиваленти за продукти

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ШОКОЛАДОВ ТАРТ
Приготвяме основата за тарта – точно както приготвяме тази на чийзкейка – разбиваме бисквитите на трохи, в блендер и ги омесваме с разтопеното масло, до хомогенна смес.

Готовата смес оформяме като основа с борд – във форма с падащо дъно и оставяме в хладилник, за да се охлади добре.

Приготвяме шоколадовия ганаш – като загреем добре сметаната (но да не завира) и в нея разтапяме шоколада и разбъркваме добре, до получаване на хомогенна смес.

Изсипваме шоколадовия ганаш върху основата и оставяме за денонощие в хладилник, за да се охлади добре.

Можем да декорираме пожелание или просто да се насладим на чистия вкус на млечен шоколад.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *