Refan-728×90-July-2019

Шоколадов фъдж

Продукти
1 ч.ч. захар (ако предпочитате по-сладко добавете още 1/2 ч.ч. захар)
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
125 гр. масло (1 пакетче)
5 с.л. какао
3 яйца
2 ч.ч. брашно
10 гр. бакпулвер (1 пакетче)
1 ч.ч. орехи, счукани

Приготовление
Захарта, млякото, маслото и какаото се загряват в малка тенджера докато маслото се стопи, като се разбърква постоянно.От сместа се отделят 15 с.л. за глазура и се оставят на топло.Като изстине останалата смес се добавя към разбитите яйца, брашното, орехите и бакпулвера. Сместа се разбърква.Изсипва се е намаслена и посипана с брашно кръгла форма. Пече се на 180 градуса до готовност. Проверява се по метода на сухата клечка.Изпеченият фъч се нарязва на квадрати и се полива с останалата глазура.По желание може да се поръси с кокосови стърготини, смлени орехи или настърган шоколад.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *