ШОК И УЖАС! Децата от ОФК „Пирин“ бити с ритници, камъни и банани на мач с „Нефтохимик”, капитанът А. Крушовски с комоцио

Родители пребиха децата на ОФК „Пирин“ в бургаското село Българово. Шокиращият инцидент се разрази след мача в елитната група до 19 г. на орлетата срещу „Нефтохимик“, който завърши без победител 3:3. Веднага след последния съдийски сигнал обаче публиката на домакините, с преобладаващо присъствие на бащи и роднини на играчите от Бургас, нахлу на терена и започна да бие наред футболистите на гостуващия тим. От трибуните летяха камъни, банани и всякакви други подръчни предмети. От канонадата пострада Антонио Геров, който бе нацелен в лицето и дълго плюеше кръв от разцепената си уста и счупен зъб. Няколко пестника отнесе и треньорът Васил Петров в опита си да предпази своите момчета от атаката. Със синини и отоци по тялото са още вратарят Любомир Георгиев и Тодор Смиленски. Най-тежко пострадал е капитанът на орлетата Асен Крушовски, който е с комоцио и е повръщал цяла нощ, а вчера си извади медицинско.

На прибиране в съблекалнята на стадиона след екшъна в яда си потърпевшите потрошиха три врати с пластмасова обшивка. Няколко полицейски патрулки овладяха ситуацията и разпръснаха тълпата. Близо три часа след двубоя благоевградчани писаха обяснения пред органите на реда.

Двата клуба излязоха с коренно противоположни версии за скандала. Домакините твърдят, че са били провокирани от гостите и че зрители не са влизали на терена, докато от лагера на пиринци подкрепят изцяло разказа на наставника Петров и настояват за жестоки наказания.

„Напрежението витаеше във въздуха от развоя на мача. Съперниците изравниха в края на петминутното продължение и това отпуши страстите. Възрастни хора налетяха като зверове срещу момчетата. Нямаше никаква охрана. Освен сътресението на мозъка Крушовски беше с изцяло затворено ляво око. Докато бранех играчите си и мен ме удариха откъм гърба, а докато изчаквах всички да се приберат в съблекалнята, по-рано влезлите вече бяха започнали да ритат вратите и кошчетата за боклук. Не сме крили нашата реакция и я описахме. Ще си платим щетите, но как ще възстановим психически играчите, ум не ми го побира”, коментира старшията на отбора.

Съставът на ОФК „ПИРИН“ /19 Г./ за злополучния мач: Л. Георгиев, Славков, Смиленски, Геров, Ергин, Крушовски, Шляков, Михайлов, Д. Ангелов, Маламов, Цолев. Резерви: Митов, Дамянов, П. Топузов, Джугданов, Кр. Иванов, Киряков, Атанасов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *