HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шофьори, бъдете нащрек! Държавни бензиностанции мамят с гориво

Повече от 90 нарушения във ведомствени бензиностанции са установили проверки на ГДБОП, съвместно с митниците, данъчните и Икономическа полиция. От МВР съобщиха, че от началото на активния летен сезон са инспектирани 57 ведомствени обекта. Засиленият контрол над дейността на ведомствени бензиностанции е повишаване на приходите от ДДС и установяване на нелегална продажба на горива.

До момента съвместните екипи са извършили инспекции в обекти, разположени на територията на столицата и в още 15 области в страната, пише off news. Установени са повече от 90 нарушения, включително генериране на приходи от продажба на гориво, което собствениците декларират, че използват само за своята дейност. Най-честите пропуски са свързани с липса на свързаност на измервателните уреди с електронната система на приходната администрация, използване на подвижни цистерни, регистрирани като стационарни, допълнителни съдове, съхраняващи гориво без документи за произход, както и нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Съставени са общо 52 акта за установени административни нарушения, 2 констативни акта и 29 писмени разпореждания. От НАП са запечатани 13 обекта, а други 15 предстои да бъдат запечатани. При един от случаите от вторник митническите власти са предприели изземване на 8000 литра гориво с недоказан произход, предстои уведомяване на прокуратурата.

Междуведомственият координационен център на ГДБОП селектира информация за обектите, които работят на територията на страната, като засиленият контрол в сектора ще продължи и през септември.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *