HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Шофьори: От години даваме сигнали за корупционни схеми на Кулата

От години подаваме сигнали за корупционни практики не само на Кулата, но и на останалите гранични пунктове у нас. Сега, след акция на ДАНС и полицията се вижда, че порочните практики са действали на много високо ниво. Така Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на българските транспортни работници, коментира специализираната операция на българо-гръцката граница, при която са арестувани над 20 митнически служители.

“Поради тази причина искахме да се въведат монитори за наблюдение от страна а шофьорите при натоварвания, при преминаване, но това наше искане не беше осъществено. Може би, за да се облагодетелстват тези практики”, предположи Стамболийски.

Той призна, че в момента МВР проверява всеки един сигнал, подаден от браншовата организация, и поздрави участвалите в снощната специализирана акция, съобщава дарик.

“Показателно е,че има развитие и се полагат усилия за борба с корупцията”, допълни той.

Александър Стамболийски призна, че не е изненадан, че сред задържаните има и собственици на транспортни фирми.

“Винаги има две страни в една корупционна схема – за да се получават подкупи, значи има някой, който ги дава. Не се съмнявам, че има участие на собственици на транспортни фирми, на спедиторски фирми , винаги има посредници. Всеки трябва да носи отговорността за действията си”, подчерта той.

Снощната акция на Кулата блокира напълно движението през българо-гръцката граница до 3.00 часа в сряда. Това образува километрични колони от товарни автомобили и от двете страни на пункта. В момента опашката от българска страна е 5 км, а от гръцка – двойно по-голяма. В момента движението е пуснато.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *