Шофьорът, возил двоен убиец: Каза ми, че жена му се е побъркала

Нормално поведение, което изведнъж се превръща в агресия – така таксиметров шофьор описа пред камерата на bTV поведението на 26-годишния Викторио Александров, който уби жена си и детето си. Преди да посегне на живота на  дъщеричката си и да направи опит за самоубийство, той държа и водача за заложник с насочен в тила му пистолет.

Първоначално Александров изглеждал нормален, качил се с детето към „Надежда 4”. „По пътя си говорихме приятелски, смях”, разказа таксиметровият шофьор. Когато блоковете свършили, обаче охранителят се променил: „Усетих удар в тила и зареди пистолета – вика: „Ако искаш да живееш, прави това, което ти казвам”.

„В първия момент не се изплаших. Мислех, че е някой обикновен наркоман и боклук, който няма пари да си плати”, каза шофьорът.

По-късно обаче Александров отново станал по-нормален и започнал да разказва как е стигнал дотук: „Разказа, че жена му е убила другото им дете и той иска да се самоубие. Каза ми, че тя се е побъркала, държана е в лудница”.

Поискал таксито да отиде на „най-големия мост”, за да се хвърли от там. А детето? „Аз ще ти го оставя на теб, ти ще го закараш в най-близкото районно”, отговорил Александров. Водачът не се съгласил и въоръженият баща с детето слезли недалеч от там, където по-късно ги намира полицията простреляни.

Таксито обърнало и шофьорът веднага се свързал с диспечерите. Тогава и разбрал, че е возил човек, който се издирва за убийството на жена си. „След като разбрах нещата ми стана съвестно, че съм могъл да спася детето, но не съм знаел предисловието на това”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *