Шофьорът на камиона ковчег припаднал от ужасяващата гледка

Шофьорът на камиона ковчег в Англия почти припаднал, като видял ужасяващата гледка на 39 вкочанени трупа, съобщи в. “Дейли мейл”.

“Явно е паркирал в Есекс и е отишъл да си вземе документите от вътрешната страна на вратата на камиона. Когато отваря ремаркето и вижда труповете, той е бил абсолютно ужасен, всеки би бил, и се обажда на спешна помощ”, добавят близки на 25-годишния шофьор от Северна Ирландия Мо Робинсън, който беше арестуван.

Откритите мъртви 39 души в тира с българска регистрация в английското графство Есекс са китайски граждани. “Установихме, че 8 от починалите са жени, а 31 – мъже”, обяви полицията. Всички жертви са възрастни с изключение на един тийнейджър.

Камионът “Скания” е на регистрираното на 19 юни 2017 г. във Варна дружество “Утрешни движения днес”. Фирмата е на ирландската гражданка Джоана Мари Махер, съобщи bTV.

Целта на регистрацията у нас била да се плащат по-ниски данъци. На 20 юни 2017 г. тирът е напуснал България, управляван от 2-ма англичани, и повече не се е връщал.

“Няма как жертвите на камиона в Есекс да са натоварени в България”, заяви министърката на външните работи Екатерина Захариева.

Разследващите търсят връзки между ирландска група за трафик на хора и Варна, където камионът е регистриран, съобщи в. “Дейли мейл”.

Според британски медии шофьорът е родом от с. Лорълвейл. Семейството му каза, че скоро не са чували нищо за него и не знаят какво се случва.

Камионът и ремаркето са се движили по различни маршрути. Злокобното ремарке е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на река Темза. Предната част на камиона е влязла в страната през Холихед от Дъблин, Ирландия.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *