Шофьорът от мелето в Кресненското дефиле проговори! Петричанинът Г. Тюлеков от болничното легло: БМВ ме засече, 4 пъти се ударих в мантинелата, увиснахме на парапета на моста над река Струма

Двама петричани – 31-годишният Георги Тюлеков и приятелят му Райко Митов, пострадаха в катастрофата на главен път Е-79.  Както struma.bg писа, зрелищният сблъсък между микробус с пернишка регистрация, управляван от 56-годишния Ангел Йорданов, и лек автомобил „Пежо“, шофиран от Г. Тюлеков, стана около 5,30 часа в Кресненското дефиле. От силния сблъсък е пострадала и пътуващата в микробуса 57-годишна Румяна Първанова. На място на пострадалите е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Кресна и с линейки са транспортирани до благоевградската болница. Предприети са спешни действия за стабилизиране на състоянието им и диагностично уточняване на нараняванията.

Двама от пострадалите – водачът на лекия автомобил и спътникът му, са настанени за лечение в хирургия на МБАЛ – Благоевград. Те са в съзнание. При направените изследвания при единия е установено мозъчно сътресение, другият е с контузия на гръдния кош и корема, и при двамата няма сериозни увреждания на вътрешни органи, остават под лекарско наблюдение, каза началникът на хирургия д-р Димитър Димитров.

Водачът на лекия автомобил, петричанинът Г. Тюлеков, превъзмогна шока от случилото се и разказа от болничното легло: „Пътувахме с приятеля ми Райко в посока Благоевград, пред нас се движеше лек автомобил БМВ, но когато предприех маневра изпреварване, другият шофьор не ме пусна, а също усили скоростта. Усетих, че не мога да го изпреваря, и се опитах да убия скоростта, натиснах спирачки и колата занесе, започна да лъкатуши около 50 метра, първо се удари в едната страна на мантинелата, после в другата. Навън беше мрачно, само осветлението от фаровете. Четири пъти се удряхме странично в мантинелата и накрая петият удар бе челен с насрещно движещ се микробус. Ударът бе от страната на Райко, от силния сблъсък се преобърнахме по таван и се закачихме на парапета, като увиснахме на моста над река Струма. Добре че се отвориха еърбеците, те ни предпазиха от по-тежки травми. Сами излязохме от колата, целите треперехме, случилото ни се бе като насън, хора от други коли ни се притекоха на помощ. Случва ми се за първи път, просто не успях да овладея автомобила, но определено умишлено бях засечен от другата кола. Разговарях с водача на микробуса, той каза, че те също са добре, пътували са от Перник за Петрич”, заключи Г. Тюлеков.

Приятелят на Георги – Райко, също е приет за лечение в хирургия, той е с гръдна контузия, направено му е изследване на скенер, има и порезна рана на дясната ръка. Райко Митов е баща на 13-годишна дъщеря, той помолил Георги да го откара до Благоевград.

На 57-годишната Р. Първанова е оказана ортопедична помощ, тя е с фрактура на пръстите на крака и е освободена за домашно лечение. Водачът на микробуса е без травми.

Движението в участъка на пътния инцидент се извършваше в една лента и се регулираше от полиция. Служители от ОД на МВР – Благоевград изясняват обстоятелствата, довели до опасния инцидент.

ИЛИЯНА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *