Шофьор от Кюстендил, заловен зад волана с алкохол и дрога, се споразумя за 11 месеца решетки

11 месеца „лишаване от свобода“ е присъдата за кюстендилец, заловен да управлява МПС след употреба на алкохол, след като вече е осъждан за подобно престъпление и за шофиране след употреба на наркотични вещества. Районен съд – Кюстендил под председателството на съдия Николай Николов одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Етиен Иванов се призна за виновен в това, че на 18 септември тази година на ул. „Бузлуджа“ е управлявал лек автомобил „Опел“ с концентрация на алкохол в кръвта от  1,91 промила, след като е осъждан с влязла в сила присъда за същото нарушение. За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца. Етиен  се призна за виновен и в това, че е управлявал лекия автомобил и след употреба на амфетамин, поради което ще изтърпи наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“.

Съдия Николай Николов от Районен съд – Кюстендил наложи  по- тежкото от двете наказания – „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „общ“. Към тях се добавят и 4 м. решетки от предишното деяние.

 Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *