Щабът в Кюстендил настоява пред МОН за онлайн обучение в начално училище заради заразени с коронавирус деца и възпитатели

Областният кризисен щаб в Кюстендил излезе с предложение до Министерството на образованието началното училище в село Раждавица да премине на онлайн обучение от началото на седмицата до 22 март. Пред министъра на образованието представителите на щаба се мотивираха с високата заболеваемост от коронавирус сред децата.  Доказаните случаи сред децата там са четири, но се чакат и резултатите от нови проби. Болни са и двама възпитатели от общежитието при училището.

От щаба ще поискат и 1000 флакона ваксина, за да се извърши ваксинация на хората, които са заявили това при личните си лекари в Кюстендилско. Броят на записалите се при общопрактикуващите лекари е над 4000.

Засега няма да се спират плановите операции в болниците в региона, защото легловата им база е запълнена на около 60 процента. До тези мерки ще  се прибегне, ако заетите легла с болни от коронавирус достигнат над 80 процента пълняемост, уточниха  от болницата.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *