ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА! След 2 седмици издирване медиците в Спешен център – Дупница откриха талисмана си Сара в двор на екссчетоводителка в Невестино

След две седмици издирване медици от Спешен център – Дупница откриха четириногия си  любимец – кучето Сара, в двора на бившата счетоводителка в Невестино Цветанка Величкова. 

Персоналът на Спешен център хранел близо две години кучето, което се превърнало в техен талисман. Преди две седмици обаче Сара изчезнала. Лекари и медицински сестри започнали издирване и накрая стигнали до Цветанка Величкова, която приютила скитащото се по улиците на селото куче.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Цветанка, която разказа: “Много хора знаят, че се грижа за бездомни кучета. Моя позната ми звънна и ми каза, че бездомно куче се разхожда в селото измършавяло и гладно. Открих го завързано със сезал на врата и гладно. Взех го, нахраних го и го “запознах” с моите кучета. Поразпитах хора откъде е пристигнало в селото. Те ми казаха, че са го виждали по пътя край селата Пастух и Четирци. Сара се е движила около 8 км, докато стигне в селото. Вчера пристигна лекар от Спешен център – Дупница да я вземе, но тя не даде да я вържат с верижка. Като видя лекаря, му се зарадва, но явно е уплашена от връзването със сезала и като се опитахме да й сложим верижка на врата, тя избяга и не пожела да си тръгне за Дупница. В Спешен център предполагат, че някой шофьор на линейка я е качил и я изоставил завързана за дърво или храст край пътя. Сара е успяла да прегризе въжето и избягала. Търся й дом при добри хора, който иска, нека да я вземе и да се грижи за нея. Кучето повече няма да се върне обратно”, заяви Цв. Величкова.

Хората, които са се грижили за кучето, се радват, че са го открили, но и съжаляват, че Сара не иска да се върне.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *