Щастлив брак – мисия възможна!

Щастливият брак не е мираж. Можете да го постигнете без особени усилия, защото движещата сила помежду ви, а именно любовта, ще ви помогне за това. Как да преминавате през трудностите, които несъмнено ще са част от връзката. Как да постигнете бленуваното щастие у дома, поддържайки семейното огнище винаги топло.

Ето няколко съвета по въпроса.

1.Интересувайте се от ежедневието на половинката си – когато се приберете у дома след дълъг ден по задачи, нормално е да попитате любимия как е прекарал деня, какво се е случило в работата или извън нея, според това какви ангажименти е имал днес. Той също трябва да върне жеста. Това е сплотяващ разговор помежду ви и начин всеки да се почувства важен за живота на другия.

2.Не се впечатлявайте от споровете – нормално е да сте на различни мнения по дадени въпроси и на моменти да се стигне и до спор. Все пак, нека това не ви обезсърчи относно връзката ви. Изкажете всичко, което таите в себе си. Дори да сте сърдити за момент, в следващия прегърнете любимия и се сдобрете.

3.Малките неща – изненадвайте половинката си с мили жестове ежедневно. Това се отнася и за двама ви. Става дума за малките неща от живота, които карат човек да се почувства специален. Цвете, шоколад или мила бележка за добро утро биха усмихнали деня на всеки, дори да бил мрачен дотогава.

4.Съгласете се, че всеки има нужда от време за себе си – нормално е вие да излизате с приятелки, а той – по мъжки с момчетата. Не се сърдете. Всеки се нуждае от време за себе си и лично пространство. Не е казано да не излизате всички заедно, просто от време на време го правете и поотделно.

5.Изразете любовта си – изричайте заветни две думички често, подарявайте целувка за здравей и довиждане, прегръщайте се. Това са малки жестове на внимание, които показват, че държите на човека до себе си.

6.Бъдете съпричастни – не случайно обетът на брака е точно такъв. Помагайте си във всяка ситуация, била тя хубава или лоша. Подкрепяйте се и се уважавайте. Това са основните ценности на щастливия брак.

7.Правете повече неща заедно – не ни разбирайте погрешно, не противоречим на точка 4. Тук става дума за споделяте щастливи мигове от живота си заедно. Може да е пътуване до красиво място, което и двамата искате да посетите, може да отидете на кино или театър, може просто да се разхождате заедно. Всичко това ще ви направи още по-близки и сплотени.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *