Щедър банкомат раздал близо 100 000 лв. за часове

Банкомат е зарадвал жители на Разград, давайки им в пъти повече пари от поисканите. Така дори цели семейства са теглили многократно в продължение на часове, докато занулят заредените в устройството пари

За случката с щедрия банкомат, която е от миналото лято, съобщи едва сега окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Той призова щастливците да върнат неправомерно получените пари и даде едномесечен срок за възстановяване на сумите. Времето на ултиматума тече от 19 юни, пише „Труд“.

Тодоров уточни, че сред възползвалите се от техническия проблем в умната машина имало и бизнесмени, при това от голям калибър. От изявлението му стана ясно, че се знаят хората, пълнили портфейли тогава. Известно им е също, че в едното семейство така е получена сериозна сума.

Според неофициални версии банкоматът вероятно е раздал към 100 000 лв.

Смята се, че е станала грешка при зареждането на касетките с различните купюри. Такова предположение дадоха хора от банковия сектор.

Обяснението е, че там, където е трябвало да се сложат банкнотите от по 10 лв., са поставени примерно тези от 20 или 50 лв. Тъй като банкоматът брои банкноти, при поискани 100 лв. той пуска примерно 10 банкноти по 10 лв.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *