HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЩЕДЪР ЖЕСТ КЪМ ХАЗАРТНА ИНСТИТУЦИЯ! Срещу 20 лв. наем съветниците дадоха на Спортния тотализатор общински имот в топцентъра на Сандански

На „поправителен“ съветниците в Сандански разрешиха на Български спортен тотализатор да наеме общински терен срещу нищожната сума от 20 лева на месец за срок от 5 години.

Срещу искането на Спортния тотализатор за поставяне на тотопункт първи се обяви съветникът Андон Ризов. „Спортният тотализатор е държавна институции и членува в хазартните асоциации. Аз не съм против да се отдава терен под наем, но цената да е пазарна и да се завиши. Не може за един павилион на бул. „Свобода“ наемът да е 240 лева на месец, а за Спортния тотализатор цената да е 20 лева на месец”, категоричен бе съветникът А. Ризов.

Колегата му Живко Иванов посочи като пример, че за временните търговски обекти за продажба на вестници и списания в предишния мандат на Общинския съвет на три пъти е отхвърляно искането на фирма за наем на 6 броя терени, а сега с лека ръка трябва да гласуват наем в размер на 20 лева на месец. „Аз мисля, че гражданите на Сандански ще ни се смеят за това, че отдаваме под наем общинска площ на пъпа на града на тази ниска цена. Не коментирам, че тотопунктът вече е поставен”, заяви Ж. Иванов.

Съветникът Георги Батев пък отправи питане защо без разрешително е поставен тотопунктът и посочи, че ако министърът на спорта Красен Кралев има информация, че незаконно е поставен пунктът преди ОбС – Сандански да разреши, не е ясно каква ще е неговата реакция.

В крайна сметка с гласовете на 18 съветници бе дадено съгласие да се отдаде под наем срещу смешната сума от 20 лв. общинският терен за вече поставения тотопункт на ул. „Македония”, на метри от търговски обект ГУМ.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *