Щерките на Софиянски останаха без доходи, само най-малката оцелява в Берлин

Освен че Стефан Софиянски и жена му не бяха подминати от заразата и пипнаха Ковид-19, пандемията нанесе и друг тежък удар върху фамилията и остави без заплати дъщерите на политика.

Голямата му щерка Елена, която от седем години е инструктор по йога в елитно столично студио, остана без работа заради ограниченията, наложени от здравното министерство, писа „Галерия“.

През 2013г. тя  се дипломира като треньор в НСА, където специализира кинезитерапия и спортна медицина. След което постъпи на работа в елитен йога център, където води тренировки по йогалатес.  Центърът предлага възможност за онлайн часове, но желаещи почти няма. Още в по-трудно положение се оказа сестра й Ива. Тя вече се оплака публично в социалните мрежи от ужаса през който преминават през последните месеци.

Ива остана без работа, след като свекърът й Васил Божков избяга от правосъдието в Дубай за участие в престъпна група и укриване на данъци. Освен това мъжът на Ива – Антон също бе задържан в началото на март заради обвинение за пране на пари, но  по-късно бе пуснат срещу рекордната гаранция от 1 милион лева.

За разлика от сестрите си, най-малката дъщеря на бившия кмет Димана единствена не преживява драматичен период. Тя завърши моден дизайн в Милано, а след това защити магистратура в Берлин.

От  2018 година най-малката наследница на Софиянски работи по специалността си в голяма компания в германската столица. По всичко изглежда, че няма намерение да се прибере за постоянно в България.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. бат Сали

    Ами да им открием сметки и да им съберем помощи, горките беднячки. А тати да продаде ракиджийницата в с. Поручик Чунчево.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *