Ще забравите за купешкия с този домашен кетчуп

Много хора обичат да гарнират храната си с кетчуп. Но съдържанието на този, продаван в магазините, често е под въпрос, затова днес ще ви покажем как да си го направите в домашни условия.

Необходими продукти за кетчупа:

9 добре узрели домата

¼ чаша кафява захар или мед

¼ чаша дестилиран оцет

1/2 ч. л. лук на прах

1/4 ч. л. чесън на прах

1/4 ч. л. черен пипер

сол (регулирайте на вкус)

Начин на приготвяне:

Първо бланширайте доматите в достатъчно вода. Покрийте и варете 3 минути или докато кожата на доматите започне да се отделя. Охладете доматите напълно и ги прехвърлете в блендера. Пасирайте доматите, без да добавяте вода. С помощта на фин филтър изцедете доматеното пюре, като отделите семената и кожата на доматите.

След това в тенджера добавете доматеното пюре, добавете захарта, оцета и всички подправки. Смесете добре. Гответе на ниска температура за 30-40 минути или до желаната консистенция. Разбърквайки от време на време.

Оставете го да изстине напълно и след това е готово за съхранение (в херметически затворен контейнер в хладилника до 3 месеца).



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *