Ще има работа за благоевградчани! Двама братя вдигат производствена база под кв. “Грамада”

Производствена база планират да строят собствениците на благоевградската фирма „Лотос 2004“, братята Христо и Владимир Николови, които имат магазини за осветителни тела и строителни материали срещу бившия магазин „Аско Деница“ в кв. „Грамада”.

Общинските съветници дадоха картбланш на инвестиционното намерение, като разрешиха изменение на Общия устройствен план за имот в местността Средния път, точно под кв. „Грамада“.

В искането си до местния парламент Хр. Николов е посочил, че за имота му, който е с площ от 6499 кв.м, няма действащ Подробен устройствен план – план за застрояване, което е задължително условие за разрешаване на строителство. В момента теренът е със статут на нива, но желанието на собственика е да се промени предназначението, за да реализира инвестиционните си намерения и да го превърне в  предимно производствена зона с планувано 20% озеленяване.

Намерението на Николов да открие нови работни места за квалифицирани работници бе приветствано от съветниците, които с гласовете си подкрепиха плановете му.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *