Ще решите ли тези 5 логически задачи?

Всички обичаме да решаваме логически задачи.

Тествайте вашата съобразителност или се състезавайте с половинката кой ще даде верните отговори.

А ето и въпросите:

1. Фалшивата жълтица

Пред вас има три златни монети и везна. Една от монетите, обаче, е фалшива и тежи по-малко от другите две. Как ще познаете коя е?

2. Шеф-готвачът.

За да спечели кулинарно състезание, готвачът е трябвало да сготви 6 пържоли за 15 минути. Проблемът е, че може да сложи 4 пържоли в тигана едновременно. Как ще успее да се справи?

3. Жената и кокошките.

Възрастна жена имала 3 кокошки, които давали 3 яйца за 3 дни. Тя обаче решила, че иска да започне да продава, така че си взела още 12 кокошки. Колко яйца ще има след 15 дни?

4. Принцесата и рицарите

Някога, много отдавна, един крал решил да намери достоен жених за дъщеря си. За да разбере кой наистина я заслужава, той организирал рицарски турнир, на който участниците трябвало да преодолеят редица изпитания и накрая – останали само двама. Тогава дошъл ред на решителното изпитание. Двамата рицари трябвало да яздят до езерото край двореца. Но за принцесата щял да се ожени този, който пристигне втори.

Рицарите започнали да приближават колкото  се може по-бавно. След седмица и двамата се предали. Решили да се откажат и да се приберат по домовете си. Тогава обаче, принцесата се приближила към тях и им прошепнала нещо. И двамата се втурнали с всички сили.

Какво им е казала принцесата?

5. Момчето и вратите

Момче се разхождало само в тъмна гора. Внезапно видяло пред себе си изоставена къща. Не се замислило и влязло вътре. Вратата зад него се затворила сама, светлината от лампите спряла и пред него се появили три врати. Зловещ глас казал, че ако иска да излезе, трябва да избере една от трите врати. Зад първата имало електрически стол, която веднага ще го убие. Зад втората имало стотици отровни змии. Зад третата: лъв, който да го разкъса.

Коя врата трябва да избере момчето, за да се измъкне?

Отговори:

1. На везните трябва да се сложат които и да са две монети. Ако тежат еднакво: третата е фалшива. Ако не: фалшивата е по-леката.

2. Поставете 4 пържоли на тигана и ги запържете за 5 минути. След това обърнете две от тях и заменете другите две с останалите сурови и ги запържете за 5 минути. След 5 минути обърнете и заменете готвените пържоли с другите две пържоли, които са готови наполовина и ги запържете за 5 минути.

3. За три дни възрастнтата жена има по едно яйце на ден, защото една кокошка снася веднъж на 3 дни. За 15 дни, тя ще има 5 яйца. Така че с 15 кокошки, яйцата ще са 75.

4. Принцесата им казва да разменят конете си.

5. Момчето трябва да избере вратата с електрическия стол, защото в къщата няма ток.

Източник: vesti.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Логик Мислител

  Прецизирайте условията на задачите!
  1. …само чрез едно претегляне!
  2. Едната страна се запържва за 5 минути.
  4. Не “който”, а “чийто кон” пристигне втори.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *