Щрудел с круши

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • бутер тесто – 500 г
  • круши – 5 бр.
  • захар – 150 г
  • ванилия – 1 бр.
  • кардамон – 3 бр.
  • масло – 2 с.л.
  • сладолед – 500 г ванилов

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Крушите се обелват и се почистват от сърцевината и дръжките. Плодовете се нарязват на кубчета и се смесват със захарта.

Кардамонът се счуква и се смесва с ванилията и крушите със захарта. Тестото се оформя като правоъгълник. В средата се слага от плънката по дължината на правоъгълника.

Навива се на руло и се прищипва. Слага се в тава, намазва се с разтопено масло и се пече 50 минути на 200 градуса, като се покрива с фолио, ако започне да загаря.

Вади се, охлажда се и се нарязва на дебели резени. Сервира се със сладолед.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *