Топ теми

Щрудел с тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 500 г
  • масло – 1 ч.ч. разтопено краве
  • сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
  • сухари – 1 к.ч. трохи
  • сол – 1 щипка
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • тиква – 2 ч.ч. пюре от печена
  • масло – 30 г
  • орехи – 1 к.ч.
  • захар – 2 – 3 с.л.
  • прясно мляко – 1 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От брашното, содата, разтопеното масло и солта замесете меко тесто. Оставете го да престои 30 минути. Запържете пюрето от тиква с сгорещеното масло. Прибавете захарта и млякото и бъркайте на огъня, докато сместа се сгъсти.

Изчакайте да изстине, прибавете едро счуканите орехи и разбъркайте. От готовото тесто разточете две кори. С едната застелете дъното на намаслена и поръсена с трохите от сухара тавичка.

Отгоре разстелете плънката на пласт, дебел около 2 см. Покрийте с втората кора. Надупчете щрудела на няколко места с вилица и печете в силна фурна. Изчакайте щрудела да изстине и го поръсете обилно с пудра захар.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *