НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- брашно – 500 г
- масло – 1 ч.ч. разтопено краве
- сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
- сухари – 1 к.ч. трохи
- сол – 1 щипка
- ЗА ПЛЪНКАТА
- тиква – 2 ч.ч. пюре от печена
- масло – 30 г
- орехи – 1 к.ч.
- захар – 2 – 3 с.л.
- прясно мляко – 1 ч.ч.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От брашното, содата, разтопеното масло и солта замесете меко тесто. Оставете го да престои 30 минути. Запържете пюрето от тиква с сгорещеното масло. Прибавете захарта и млякото и бъркайте на огъня, докато сместа се сгъсти.
Изчакайте да изстине, прибавете едро счуканите орехи и разбъркайте. От готовото тесто разточете две кори. С едната застелете дъното на намаслена и поръсена с трохите от сухара тавичка.
Отгоре разстелете плънката на пласт, дебел около 2 см. Покрийте с втората кора. Надупчете щрудела на няколко места с вилица и печете в силна фурна. Изчакайте щрудела да изстине и го поръсете обилно с пудра захар.
loading...