HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ъндърграундът скърби! Издъхна известен гангстер, разпределял наркопазара у нас

32-годишният бургазлия Иван Петров, известен в подземния свят с прозвището Гагара, е издъхнал в психодиспансера от здравословен проблем, съобщи пред журналисти директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„Образувано е досъдебно производство, извършена е аутопсия, която е установила, че е починал от здравословен проблем, но тъй като е в рамките на досъдебното производство, няма как да коментирам подробности”, лаконичен бе Калоянов.

Флагман.бг узна, че Гагара е приет по спешност в ЦПЗ „Д-р Иван Темков” на 23 юли, след невиждан екшън в закусвалня в бургаския ж.к.”Меден рудник”. Гагара нахлул в заведението във видимо неадекватно състояние около 3:30 часа. Петров ударил с юмрук клиент, а след това нападнал и сервитьорката.

По зла ирония на съдбата той е осъден по Указа за борба с дребно хулиганство няколко часа преди да издъхне в психото. Между кориците на делото, разглеждано в Районен съд-Бургас, е описан и инцидентът, който дава пълни подробности за последната изцепка на Петров.

След като е ударил с юмрук в главата клиент на закусвалнята, той нападнал и сервитьорката. Разкрещял й се:”Свиня делеба, ела ми дай да ям!”, а минута по-късно започнал да вилнее и троши, каквото му видят очите. Изплашеното момиче веднага натиска паник бутона, а на място се оказват двама гардове на охранителна фирма „Аркус сигурност”. Иван обърнал агресията си към тях, замахнал да ги удари, което наложило те да му извършат граждански арест, преди да пристигне полицията. На базата на тези доказателства Гагара е осъден на 500 лева глоба.

Иван Петров е знаково име в бургаския ъндърграунд. Преди години той гравитираше около несебърския бос Димитър Желязков-Очите. През 2010 година бе осъден заедно с бившия шофьор на Очите – Неделчо Ангелов-Дечката за наркораразпространение, пише Пик. Според прокуратурата Дечката поема бизнеса на Желязков, след като го вкарват в затвора през 2007 година.

Разследването тогава показа, че Гагара е заемал важно място в йерархията на престъпната група. Бил е оперативен бос на отряда и е осигурявал доставките на хероин. След като бе осъден и изтърпя наказанието си, Иван Петров прекаляваше с наркотиците, нещо което изпържи мозъка му и се появиха психическите му проблеми, разкриха негови близки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *