Юбилейният спектакъл „Вапцаров: Песни за човека” в Нощ на театрите

„Вапцаров: Песни за човека”, чиято премиера отбеляза стотния сезон на театъра, ще бъде представен в Нощ на театрите 2019, която ще се случи за седма поредна година. На 16 ноември 2019 /събота/ Благоевград се превръща в театрална сцена.

Спектакълът „Вапцаров: Песни за човека” събира работата на трима режисьори, всеки от тях притежаващ свой собствен ярък творчески почерк. Процесът срещу Вапцаров и неговият разстрел, съпреживян от най-близките му хора в семейството, е заложен в концепцията на режисьора Тея Сугарева. Образът на поета чрез неговите писма до майка му и жена му, оригиналите на които са запазени до днес, е изграден от Боян Иванов. Поезията на Вапцаров пък е в основата на режисьорския проект на Стайко Мурджев.

В юбилейния спектакъл, след дълго очакване, отново ще видим на сцената част от доайените на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград: Андраш Кончалиев, Бистра Тупарова, Жанет Керанова, Маруся Ваклинова, Нина Болгар, Юлия Дживджорска, заедно с цялата сегашна трупа. Двадесет и трима актьори от различни поколения пренасят публиката през живота и личността на Никола Вапцаров.

Общо три са представленията, които ще бъдат представени на 16 ноември в Нощ 2019 – детският спектакъл „Летящата принцеса”, юбилейният спектакъл „Вапцаров: Песни за човека” и гостуващото представление на Театър Гестус „Животът, макар и кратък”. Екипът на театъра включва в програмата и две събития с вход свободен – изложба на театрални плакати и концерт.

И тази година цените за събитието в Благоевград са специални, а билетите са в продажба на касата на театъра.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *