ЮЗУ „Н. Рилски“ обявява конкурси за прием на 40 редовни и 14 задочни докторанти

Югозападният университет „Неофит Рилски“ – Благоевград обявява конкурси за приемане на докторанти по държавна поръчка за учебната 2016/2017 година. Броят на докторантурите за редовно обучение е 40, за задочно обучение – 14, като университетът обучава докторанти в следните области на висше образование: Педагогически науки, Хуманитарни науки, Социални, стопански и правни науки, Природни науки, математика и информатика, Здравеопазване и спорт, Изкуства. Най-много – 9 за редовна и 5 задочна форма на обучение, са обявени в професионално направление „Педагогика”. Професионално направление „Право“ е с прием на 7 докторанти, а “История и археология“ с шест.

Припомняме, че  ЮЗУ актуализира стратегията си за развитие /2012-2020 г./, като с основен приоритет за университета са именно докторантското обучение и научните изследвания. През периода 2011-2015 г. броят на обучаваните докторанти от няколко десетки достигна до над 400, като сред тях има и много чуждестранни граждани.

Следвайки най-добрите практики в страната и в Европа, през миналата година в ЮЗУ бе създадено първото по рода си в български университет докторантско училище, което има за идея да организира работата на докторантите, да създаде общност от тях и да ги обедини на професионално ниво, предлагайки им различни форми на подкрепа и дисциплини на свободен принцип.

Документи за участие в предстоящия конкурс се приемат до 28 април Освен държавната стипендия от по 450 лв. на месец в продължение на 3 години зачислените за редовни получават и по 600 лв. годишно от университета за разходи по дисертацията си, а приетите в задочна форма на обучение по 300 лв.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Донки Ход

    Как така няма места за докторанти от т.нар. “ТФ, а всъщност Колежа, както си го знаят? С такива технически “корифеи” в ръководството и набор от пенсионери от софийски колежи успяха успешно да затрият създадения с години добър имидж на спец. “КСТ”, докато тя бе в ПМФ и с предишните преподаватели. Как така сегашните пишман-инДжИнери няма да стават и “доктори”?!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *