ЮЗУ преподавател учи магистри и докторанти в университета в Манчестър как да пишат дисертациите си

ЮЗУ преподавателката в Катедрата по германистика и романистика на Филологическия факултет д-р Иванка Сакарева от Добринище учи докторанти и магистри в университета в Манчестър как да пишат дисертациите си. Тя е единствената чужденка и най-младият преподавател в престижния английски вуз, избран за специализираното обучение на най-високо ниво.

Амбициозната дама се явила на конкурса в университета в Манчестър още миналата година заради мечтата си да преподава в британски университет. „На конкурса ти дават академично есе и 30 мин. време да кажеш какви са му недостатъците и пропуските, как ще се справиш с тях, как ще процедираш, за да ги изясниш, и т.н. Накрая те интервюират, като ти задават ситуации и въпроси от академично естество“, обясни нелеката процедура по отсяване на кандидатите ЮЗУ преподавателката.

Успешно издържала онлайн интервютата и получила покана да преподава курса, но… отказала. „Предстоеше ми защита на дисертация и това бе най-важно в онзи момент за мен“, обясни д-р Сакарева. След блестящата защита на докторантурата си по юридически английски тази година дошла и изненадата – от университета в Манчестър сами подновили поканата си заедно с още 5-има колеги от Манчестър да стане техен преподавател за 3-седмичен курс на вече приети магистри и докторанти от всякакви специалности – икономически, инженерни, медицински, недвижими имущества, мода, право.

„В края на обучението студентите ми трябва да изготвят кратък изследователски проект, който аз ще оценявам дали е по изискванията за научно изследване, с необходимия стил и академично ниво на изказ“, обясни част от ангажиментите си ЮЗУ преподавателката.

Още с пристигането си в Манчестър Ваня Сакарева се възползва от всеки свободен час да посети местните забележителности, като успя да разгледа музея, няколко галерии и част от замъците.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. бай Хой

    Не познавам момата, но браво на нея! За съжаление изглежда тя е от съвсем малкото останали все още свестни и признати в чужбина преподаватели в ЮЗУ. Лошото е, че те с единия си крак са в чужбина или пред пенсия, а остава боклукът, който, ако не докопа с лизане и подмазване административен пост, ще умре от глад, защото е некадърен (справка – т.нар. “проф.”-ректор). Новият ректор, който и да е, ако иска да остане нещо от ЮЗУ, трябва веднага да изрита самопроизвелите се “професори” над 65 г. възраст заедно с несменяемите бивши агенти на ДС и бащи на прокурори, вземащи заплати до живот!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *