HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЮЗУ спортистите с 3 златни и бронзов медал от Националната студентска универсиада в Стара Загора

Спортистите на ЮЗУ „Н. Рилски“ завоюваха 3 златни и бронзов медал от Националната студентска универсиада в Стара Загора. В нея участваха над 1300 студенти от почти всички висши училища в страната, които мериха сили в 12 вида спорт.

Първокурсничката по физическо възпитание и спорт Радост Василева спечели без конкуренция първото място в ориентирането. Със златен медал на 3000 м си тръгна лекоатлетът Иво Балаванов – 1 курс в специалност „Спорт“.

Волейболният отбор на ЮЗУ се класира за финала след победа с 3:0 гейма срещу тима на УНСС. В битката за първото място вчера момчетата на старши преподавателя Станислав Атанасов надиграха съперниците си от НСА и с категоричното 3:1 гейма напълно заслужено се окичиха със златните медали.

Тимът по тенис на корт в състав Кристиян Станев, Мони Стоименов, Александър Стояновски, студенти 2 курс „Спорт“, и Янимир Луканов, петокурсник по право, също се представиха отлично и завоюваха бронзовите медали

След 4 победи баскетболистите на ЮЗУ също се класираха за финала и днес играят решителния мача за златните отличия.

Ръководството на ЮЗУ бе подсигурило на спортистите си отлични условия в Старозагорските минерални бани, а благодарение на ректора доц. д-р Борислав Юруков и съвсем нова екипировка с логото на университета

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *