ЮЗУ студент облече защитен костюм и стана доброволец в болница в битката с Ковид-19

Виктор-Кристиян Василев, който е студент в І курс, специалност „Право” в Югозападния университет в Благоевград, е първият доброволец, който се отзова на призива на ръководството на МБАЛ – Враца за оказване на помощ в здравното заведение.

19-годишният ЮЗУ студент изпълнява дейности по дезинфекция в отделения на областната болница, което дава възможност санитарен персонал да бъде пренасочен за работа в отделението, в което се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция.

„Изключително ценим доброволческия жест, тъй като целият медицински и санитарен персонал на болницата е много натоварен. Подкрепата на този прекрасен млад човек ще даде възможност на моите колеги да поемат глътка въздух в натоварения си график и да насочат усилията си в грижата за подобряване на състоянието на своите пациенти“, каза директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев с благодарност към Виктор-Кристиян Василев.

Той допълни, че споделената отговорност на обществото с тази на медиците е условието, което ще допринесе да се справим с Covid-19.

Самият ЮЗУ студент е категоричен, че не се страхува да стане част от екипите в болничното заведение, а активната му дейност в обществения живот го мотивира да приеме доброволчеството като мисия.




Виктор-Кристиян Василев

„Само обединени в усилията си и отговорни към живота ще се справим с пандемията от Covid-19. Важно е да спазваме мерките, за да запазим себе си и близките си!“, сподели доброволецът-първокурсник в ЮЗУ „Н. Рилски” – Благоевград.


ЮЗУ студентът дезинфекцира отделения като доброволец в болничното заведение

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *