Юноша на „Левски“ и опитен нападател почнаха с „Перун“

Юношата на „Левски“ Борислав Илиев и опитният нападател Атанас Топалов се включиха в първата лятна тренировка на „Перун“. Централният защитник Б. Илиев е от Кресна, но след наученото в синята школа играе и за „Добруджа“, „Дунав“ и „Спортист“ /Своге/. Таранът Ат. Топалов помогна на отбора да спечели промоция за Югозападна Трета лига през пролетта на 2019 г., но не намери място в тима при доскорошния наставник Атанас Николов.

Другите нови имена сред 23-мата футболисти на увертюрното занимание, които треньорите Марин Златков и Благовест Ангелов изведоха, са завърналият се от „Септември“ /Симитли/ Мартин Подгорски, Марио Донев и Росен Лулейски от „Пирин“, Петко Стоинков от „Рилци 2006“ и Петьо Крушалийски от „Ветрен“ /Полена/. Заниманието бе предшествано от традиционния водосвет, отслужен от архиерея на Санданска духовна околия Георги Танчев. В кратко слово и молитва той пожела Бог да благослови спортните начинания на футболистите и да ги дари с късмет и здраве в живота. Препоръча всички да уважават съперниците си на терена и да им е чуждо чувството на омраза.

Председателят на „Перун“ Иван Спасов сподели, че отборът е финансово обезпечен, но само за премиите при победи, а също и за равенства, ала в зависимост срещу какъв тим са постигнати. Осигурени са средства за транспорт, съдийски такси и други задължителни разходи. Първата контрола на кресненци е с „Пирин“ /Рз/ на 11 юли, а другият договорен спаринг е с „Кюстендил“ на 1 август.

БОРИС САНДАНСКИ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *