Юноша на „Пирин“ твърдо решен да облече екипа на симитличани след 1-годишна санкция за ударен рефер

Юношата на „Пирин“ Евгени Тунтев е твърдо решен да остане в „Септември“ /Сим/ до изтичането на 1-годишното му наказание за ударен рефер. Санкцията приключва на 4 октомври, а бившият капитан на „Пирин“ /Рз/ тренира със симитличани още от зимата. Тогавашният наставник на третодивизионния тим Иво Тренчев се надяваше Дисциплинарната комисия да намали наполовина мярката и защитникът да се появи на терена през пролетния полусезон, но това не се случи. Въпреки негативния развой Е. Тунтев продължи упорито да участва в заниманията на септемврийци, придружаваше отбора и на мачовете в Югозападна Трета лига. В началото на 2015 г. бранителят бе привлечен в ОФК „Пирин“ от разложкия съименник, но не получи достатъчно игрово време и напусна. 12-месечната санкция го споходи, когато носеше фланелката на аутсайдера във Втора лига „Левски“ /Карлово/ и удари съдията Иван Пенчев в гостуването на „Царско село“ в VIII кръг /2 октомври 2016 г./. Настоящият старшия Спас Стоименов няма никакви колебания относно включването на футболиста в състава, след като неговите права бъдат възобновени.
„Виждам го какво прави на тренировка, рядко сериозен спортист е, притежава и необходимите качества. Ще ни бъде от полза, вярвам, че след няколко месеца ще привлече вниманието и на по-големи отбори“, коментира Сп. Стоименов.
Иначе вторият в изминалото първенство на Югозападна Трета лига стартира подготовката на 3 юли от 18.00 ч. на стадион „Арена Симитли“. Досега са договорени 7 контроли, а първата е с „Марек“ на 12 юли в Симитли. Засега няма напускащи състезатели, както и нови попълнения.
ИВАН ДЕЛЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *