
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- ябълки – 1, 5 кг
- захар – 5 с.л.
- лимонова кора – от 1 лимон
- брашно – 100 г
- масло – 50 г студено
- захар – 2 с.л. за поръската
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на едри кубчета 1, 5 кг ябълки. Слагаме ги да се задушат за 5 минути в тиган с капак, на умерен огън. Прибавяме настъргана лимонова кора и 5 с.л. захар.
След като ябълките леко се карамелизират, поръсваме с канела и ги оставяме да се охладят. Приготвяме поръската от 50 г студено масло и 100 г брашно.
Смесваме ги с ръце, докато придобият консистенция на галета, добавяме и 2 с.л. захар, за да е хрупкава коричката на ябълковия десерт.
Подреждаме ябълките в тавичка и изсипваме върху тях сухата смес. Печем крамбъла 25-30 минути, на 200 градуса, до златисто.