Ябълков крамбъл с канела

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • ябълки – 1, 5 кг
  • захар – 5 с.л.
  • лимонова кора – от 1 лимон
  • брашно – 100 г
  • масло – 50 г студено
  • захар – 2 с.л. за поръската

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме на едри кубчета 1, 5 кг ябълки. Слагаме ги да се задушат за 5 минути в тиган с капак, на умерен огън. Прибавяме настъргана лимонова кора и 5 с.л. захар.

След като ябълките леко се карамелизират, поръсваме с канела и ги оставяме да се охладят. Приготвяме поръската от 50 г студено масло и 100 г брашно.

Смесваме ги с ръце, докато придобият консистенция на галета, добавяме и 2 с.л. захар, за да е хрупкава коричката на ябълковия десерт.

Подреждаме ябълките в тавичка и изсипваме върху тях сухата смес. Печем крамбъла 25-30 минути, на 200 градуса, до златисто.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *