Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Ябълков крисп

Продукти

3-4 големи ябълки (за предпочитане по-кисел сорт) 
1-2 ч.л. канела 
1 ч.ч. овесени ядки 
1/2 ч.ч. брашно 
1 ч.ч. захар 
125 г масло

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се нарязват на едро. По-дълбока тавичка (около 25 см диаметър) се намазва с масло. На дъното се изсипват нарязаните ябълки. Поръсват се с канелата, разбъркват се и тавата се прибира в хладилник. 

В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват добре. Прибавя се маслото (на  стайна температура) и се намачква с вилица (сместа трябва да стане на малки бучки). Изсипва върху ябълките и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути или докато придобие златист цвят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *