Ябълков пай с бутер тесто

Необходими продукти

2 листа бутер тесто

8 средни ябълки, обелени и нарязани на кубчета или настъргани

1 ч.л. канела

2 с.л. кафява захар

2 с.л. масло

1 бр. яйце, за намазване

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в средно дълбок тиган и се прибавят ябълките, канелата и захарта. Готвим, докато сока от ябълките се усвои, около 10 мин.

Фурната се загрява до 200°C.

Върху набрашнен плот слагаме двата листа бутер тесто и ги нарязваме на 4 парчета, трябва да бъде около 12 х 12 см.

Това прави общо 8 парчета. Разпределяме по плънката по равно на всички 8 части. Може да сгънете пайовете както искате, на триъгълник или като правоъгълник. Намазваме краищата на тестото с яйце и ги запечатваме с помощта на вилица.

Намазваме пайовете и отгоре с яйце и правим по няколко цепки на всяко парче.

Печем около 20 мин. или до златисто.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *