Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Ябълков пай с козуначено тесто

Необходими Съставки

козуначено тесто – 500 г готово

захар – 100 г

масло – 170 г

ябълки – 5 бр.

ПЛЪНКА

масло – 30 г

кафява захар – 100 г

какао – 1 с.л.

канела – 1 с.л.

ванилова захар – 1 бр.

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на по-едри резени.

Нагрейте тиган с незалепващо покритие и сипете захарта в него, карамелизирайте. След като добие желания от вас цвят карамелът, добавете маслото. След като се разтопи, добавете ябълковите резени и разбъркайте, докато добре се овалят в карамела, премахнете от котлона.

Разточете веднъж вече втасалото тесто на правоъгълна тънка кора. Намажете кората с маслото и поръсете с предварително смесените кафява захар, ванилова захар, какао и канела.

Нарежете кората на тънки ленти и ги навийте една след друга на голямо руло.

Положете рулото върху ябълките и оставете да се удвои обемът, след което разстилате внимателно да достигне краищата на тавата.

Поставете тавата в студена фурна и я включете на 180 градуса. Печете оформения пай за около 40-45 минути до златисто кафяв цвят.

Изпечения ябълков пай обърнете в поднос и оставете да се охлади.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *