Ягодово парфе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно

за крема:
2 пакетчета суха сметана
3 пакетчета желатин
300 мл. прясно мляко
1 компот от ягоди
пръчици за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме белтъците със захарта на сняг. Прибавяме жълтъците и брашното и отново разбиваме. Получената смес разстиламе в тавичка, върху хартия за печене. Печем до готовност. Разбиваме сметаната със студеното мляко с миксер и прибавяме двете пакетчета желатин. Добавяме и плод от ягоди от компот. Бъркаме до хомогенна смес. Блата, сиропиран с компот от ягоди е поставен в тавичка, на която се махат стените. Изсипваме крема върху блата и заглаждаме. Разтваряме 1 желатин и го смесваме с 1 ч.ч. компот. Като се посгъсти, гарнираме с ягоди парфето и го заливаме с желираната смес. Оставяме в хладилник да се стегне за няколко часа, след което отстраняваме подвижната част на тавичката. Добавяме пръчици за украса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *