Ядосаха протестиращия пред ректората на ЮЗУ треньор по бойни изкуства Илия Илиев, косачка и храсторез заглушиха мегафона му

Косачка и храсторез заглушиха мегафона на протестиращия пред ректората на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград треньор по бойни изкуства Илия Илиев. Вчера той за втори път излезе на протест с искане ректорът на ЮЗУ доц. д-р Б. Юруков да предостави на частния му клуб физкултурния салон в VІІІ учебен корпус /бившия Механотехникум/.

Както и предишната изява на Илиев миналата седмица, така и тази бе подкрепена от шепа хора, цифром и словом 3-ма – приятелката му и двама негови близки. „Не е важно количеството, а качеството. Аз мога да викам за 100 човека”, заяви протестиращият. Той отново застана на плочките пред ректората и очевидно неприятно изненадан от шума на машините, с които служители на университета почистваха тревните площи и храстите, се опита да ги надвика, но неуспешно.

В характерния си стил Илиев отправи множество обидни думи и квалификации към най-голямата образователна институция в Югозапада. Монологът му започна със заплахи и завърши с молби и увещания да му бъде дадена спортната зала, тъй като по думите му в ЮЗУ много го обичали и той бил гуру на студентите.

Това обаче не пролича от поведението на студентите, тъй като никой от преминаващите младежи и девойки не прояви интерес към акцията на крещящия по мегафона мъж и не се спря при него. След близо 20-минутни опити да надвика косачката, видимо афектираният Илиев подбра групичката си от 3-ма симпатизанти, набързо се качи в колата си и си тръгна.

За разлика от предишния протест, с чиято охрана бяха ангажирани над 30 полицаи, сега пред ректората имаше 3-4-ма униформени, а времето на Илиев да се изявява на тротоара бе намалено от 1 час на 30 мин.

В нападките си към ЮЗУ ползващият зала в ХІ ОУ треньор отново спести факта, че в знак на добра воля от университета са му предложили помещение от 200 кв.м, намиращо се в 1-во студентско общежитие, но той отказал.

„Въпросният господин дойде при мен преди време с искане да разположи в спортната зала на VІІІ УК боксов ринг 4 на 4 /16 кв.м/ и да води тренировки там срещу месечен наем от 60 лв. Това е абсурдно. Ние самите плащаме наем за Спортния интернат, тъй като там провеждаме заниманията по някои видове спорт, и с нетърпение чакаме да приключи ремонтът на физкултурния салон”, коментира деканът на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт доц. д-р Стоян Везенков и препотвърди позицията на ректора, че спортната зала е за студентите на ЮЗУ „Н. Рилски“.

Междувременно на 27.09. вечерта Ил. Илиев публикува на страницата си във Фейсбук съобщение, в което предлага на учениците си да тренират понеделник, сряда и петък в Спортния интернат (залата по борба) от 9:00 до 10:30 ч.

КРАСИМИР ТРИФОНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *