HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Яйцата вдигат имунитета след грип

Отпадналост, екземи, остатъчна кашлица, а нерядко и отключване на редица заболявания, най-често хипертония, са естествена последица след прекаран грип или друго остро вирусно заболяване през зимата. Причината е, че в този сезон организмът отслабва от значително по-слабата консумация на плодове и зеленчуци. А тези, които консумираме, нямат особена хранителна стойност, тъй като са отглеждани в изкуствена среда и наторявани с химикали.

Затова бабешкият съвет: „Яжте магданоз за силен имунитет“, днес не важи. Това обаче съвсем не означава, че няма начин да се подсили организмът и да се направи по-устойчив към заболяванията. Научни изследвания сочат, че дори само едно полезно вещество да липсва в достатъчна степен от организма, той става по-уязвим към всякакви болести. Антиоксидантите, особено витамините А, С и Е, защитават организма от свободните радикали – потенциално вредни вещества, които се намират в организма и могат да увредят здравите клетки.

Месото, като отличен източник на белтъчини, е необходим продукт във всекидневното зимно меню. То обаче трябва да се избира внимателно. Препоръчва се пилешко, заешко и телешко. Свинското е добре да бъде с повече мазнина, тъй като чрез нея в организма се разтварят мастноразтворимите витамини. Не забравяйте поне веднъж седмично да хапвате риба заради наличието на фосфор в нея, пише Ретро. Консумацията на храни, богати на цинк, горещо се препоръчва. Той е във високи количества не само в месото, но и в рибата и рибните продукти, кашкавала, зърнените храни, орехите и яйцата. С тези средства дисциплинираният възрастен може да направи устойчив организма си към инфекциозните заболявания.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *